Haastattelussa kysyttiin, ketä suosittelisin seuraamaan Twitterissä. Suosikkilistat ovat hankalia, sillä seuraajien valinta perustuu omiin kiinnostuksenkohteisiin ja Twitterin käyttötapaan. Suositukset ovat makuasioita ja erilaiset listaustavatkin laatijan valintoja.
Mihin sitten kannattaisi perustaa seurattavien valinta?
Seuraajien määrään? Seuraajalukuihin vaikuttavat monet seikat, usein tunnettuus. Julkkisten seuraajat eivät useinkaan ole itse aktiivisia Twitter-toimijoita, joten seuraaminen ei välttämättä perustu seurattavan sisällön arviointiin vaan pelkkään tunnettuuteen.
#FF-suosituksiin? #FF:ien käyttö on vähentynyt melkoisesti. Se näyttää olevan lähinnä muutamien harvojen oma harrastus, jolla palkitaan puhekumppaneita, usein vastavuoroisen #FF:n toivossa. Jos suosituksessa ei mainita perustetta, se jääköön huomiotta.
Keskusteluihin? Vuoropuhelu on hyvä merkki. Kiinnostavuuden arviointi pelkän puheaktiivisuuden perusteella on kuitenkin hankalaa, koska sanomisen kynnys on käyttäjillä erilainen. Lisäksi näennäiskeskusteluita on helposti kiusaus käydä oman näkyvyyden lisäämiseksi.
Haastattelussa kuitenkin haluttiin nimiä, siksi nimesin eri aloilta muutamia seuraamisen arvoisia ei-julkkiksia. Kuitenkin luettelosta jäi harmillisesti pois monia sellaisia, joita olen vuosia aktiivisesti seurannut ja joiden toimintaa arvostan. Pysyvät suositukset näkyvätkin parhaiten seurattavieni luettelosta..