Tällä viikolla varmistui, että Twitterissä toteutetaan neljä uudistusta. Kaksi niistä tuntui hyvältä ja kaksi kyseenalaiselta. Hyvät uutiset ensin.
Kuvat, videot, lainaukset ja kyselyt eivät enää vie tilaa 140 merkistä, mutta linkit lasketaan edelleen merkkimäärään. Laajennuksen kääntöpuolena meille kieli-ihmisille on se, että Twitter muuttunee entistä kuvapainotteisemmaksi.
Toinen merkkejä säästävä muutos on se, että vastauksien alussa ei enää toisteta käyttäjänimeä. Tviitin päällä sen sijaan näkyy ilmoitus, kenelle tviitti on vastaus. Kun käyttäjänimet eivät vie merkkejä, monenkeskiset keskustelut helpottuvat. Ne ovatkin tähän asti typistyneet muutamaan sanaan, kun käyttäjätunnukset ovat syöneet pääosan merkkimäärästä.
Kyseenalainen muutos puolestaan on se, että käyttäjät pääsevät jatkolähettämään ja lainaamaan omia tviittejään. Tämä lisää todennäköisesti rasittavaa itsemarkkinointia. Seuraajat kuitenkin sietävät sitä yleensä huonommin kuin lähettäjä uskoo.
Parannukselta ei myöskään tunnu kahdenkeskisten viestien näkyminen kaikille seuraajille. Nykyisin kun viestin aloittaa käyttäjätunnuksella, se näkyy vain lähettäjän ja vastaanottajan yhteisille seuraajille. Uudistuksen jälkeen käyttäjätunnuksella aloitettu viesti näkyy kaikille seuraajille, jos se ei ole suora vastaus. Tämä muutos aiheuttaa todennäköisesti vain turhaa kuormitusta viestivirrassa.